ماستوئدیت

ماستوئدیت چیست؟

گوش ما یک اندام شنیداری و همچنین تعادلی است. گوش از سه قسمت تشکیل شده که به ترتیب گوش بیرونی، گوش میانی و گوش درونی نام گذاری می شوند.عوامل مختلفی  سلامت گوش و بطور کلی شنوایی شما را تهدید می کنند که اختلال ماستوئیدیت یکی از انواع آنها است.

حفرات ماستوئید گوش یا سلول های پستانی، سلول های هوایی هستند که در ضخامت بخش ماستوئیدی استخوان گیج گاهی قرار دارند. ماستوئید در پشت گوش خارجی واقع شده است

ماستوئید ضائده ای از استخوان تمپورال است که در پشت گوش قرار دارد. بعلت نزدیکی با گوش میانی عفونتهای گوش میانی میتوانند براحتی ماستوئید را ملتهب کنند و در واقع درجاتی از ماستوئیدیت (Mastoiditis)  همراه با هر اپیزود عفونت گوش میانی میتواند ایجاد شود.

ماستوئید زائده‌ای از استخوان تمپورال است که در پشت گوش قرار دارد. به‌علت نزدیکی با گوش میانی عفونت‌های گوش میانی می‌ توانند به‌راحتی ماستوئید را ملتهب کنند.

سلول‌های هوایی پوشیده از مخاط دستگاه تنفس است. هرگاه عفونت در سلول‌های هوایی شکل گیرد تورم در سلول‌های مخاطی ایجاد می‌شود و سپس چرک حفره‌های هوایی را پر می‌کند. به‌هم پیوستن چرک موجود در سلول‌های هوایی منجر به…

  • آمدن چرک از گوش ناشی از عفونت ماستوئید گوش
  • درد گوش یا ناراحتی در بیماران مبتلا به ماستوئید گوش
  • تب از علائم بیماران مبتلا به عفونت ماستوئید گوش است ،که ممکن است بالا باشد و یا به طور ناگهانی افزایش یابد
  • سردرد ناشی از عفونت ماستوئید گوش
  • افت شنوایی در بیماران مبتلا به عفونت ماستوئید گوش
  • قرمزی روی گوش و یا در پشت گوش از دیگر علائم عفونت ماستوئید گوش می باشد.
  • ورم پشت گوش، ممکن است باعث بر آمدگی گوش شود پیش گیری سریع در درمان کامل عفونت گوش می تواند خطر ابتلا به بیماری ماستوئید گوش را کاهش دهد
  • عوارض و پیامد های پس از عمل

خشکی دهان و اختلال چشایی: غیر معمول نبوده و در بعضی اشخاص ممکن است دیرتر بهبود یابد.

احساس صدای « وز وز » در گوش: در بعضی افراد قبل از عمل جراحی وجود دارد و شاید یک تا دو ماه بعد از جراحی احساس شده و بعداً کاهش پیدا کند. در عمل جراحی که شنوایی بیمار بدتر شده و یا بهبود پیدا نمی کند ، احساس صدای « وز وز » در گوش ممکن است ، به مدت طولانی تری باقی بماند. معمولا داخل گوش برای جراحی تمپانوپلاستی ، پانسمان های قابل جذب استفاده می شود از جمله ژلفوم می گذارند و همین ماده مصنوعی باعث تینیتوس (وز وز گوش) می شود و تا موقعیکه جذب شود ممکن است صداى سوت در گوش بیمار شنیده شود.

 بی حسی گوش: طبیعی است و ممکن است تا ۶ ماه یا بیشتر پس از عمل گوش ادامه یابد.

علائم درگیر کننده فک: مفصل فک تماس نزدیک با مجرای گوش دارد. لذا در جراحی های وسیع گوش ، عمل جویدن و باز و بسته کردن دهان مشکل می شود. این علائم بعد از چند روز تا دو ماه پس از جراحی از بین می رود.

کاهش شنوایی: به طور طبیعی کم شدن شنوایی بعد از عمل جراحی تمپانوپلاستی رخ می دهد چون یک پرده مصنوعی در مسیر گوش شما گذاشته می شود و بسته به اینکه جنس پرده مصنوعی چه چیز باشد ، احتمالا شنوایی در طول ۶ ماه بعد از جراحی تمپانوپلاستی بهبود پیدا میکند ولی مواردی هم هستند که شنوایی در حد اولیه بر نمی گردد و متاسفانه بطور دایمی شنوایی کمی کاهش پیدا می کند.